AB’den Ukrayna arazi piyasasına destek; ancak küçük çiftçiler korunmalı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Komisyonu’nun yeni Ukrayna Büyükelçisi Matti Maasikas kendisiyle yapılan röportajda arazi piyasasının Ukrayna ekonomisi için büyük bir potansiyel ortaya çıkaracağını ve bunu desteklediklerini belirtti.

Rbc.ua’nın verdiği habere göre, aynı zamanda diplomat küçük çiftçilerin haklarının korunması çağrısında bulundu.

Maasikas “Ukrayna toplumunda var olan korkulara karşı kör ve sağır değiliz. AB, bu reformun amacını destekliyor, çünkü ekonominiz için böyle bir potansiyel bırakacak. Dünya Bankası‘nın tahminlerine göre, ülkenin GSYİH’sının yaklaşık % 1 veya 1.5’inden bahsediyoruz. Ancak sigortalara da ihtiyaç var. Küçük çiftçileri korumak, bu çok önemli ve bu konudaki endişeler mantıklı ve haklı.” dedi.

Maasikas, bu bağlamda yargı reformunun çok önemli olduğunu ve başarılı bir şekilde uygulanmasının arazi piyasasının açılmasından sonra kötüye kullanılmayı önleyeceğini de sözlerine ekledi.

“Kısıtlamalara bağlı kalacaklar mı? Bazı etkili insanlar, kabuk şirketleri kullanarak çok fazla arazi satın almaya çalışacak mı? Bu, işleyen bir adalet sistemine bağlı bir şey.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com