Yermak: Savaş alanında kazanamayan Rus ordusu Ukrayna’nın lojistiğini yok etmeye çalışıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey Yermak tarafından 3 ve 4 Mayıs’ta Ukrayna’nın demiryolu altyapısının bombalanması hakkında yaptığı bir yorumda Rusya Federasyonu ordusunun, savaş alanında kazanamadığı için Ukrayna’nın lojistiğini yok etmeye çalıştığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı “Rusya demiryolu altyapısını bombalamaya devam ediyor. Şehrin orta kesiminde Dnipro’ya yönelik bir saldırı doğrulandı. Ruslar, savaş alanında kazanamadıkları için lojistiğimizi yok etmeye çalışıyorlar.” dedi.

Ukrayna yaklaşık 24.5 bin Rus askerini ve 300’den fazla insansız hava aracını imha etti.

İşgalcilerin, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, demiryolu işçilerinin ve tüm Ukraynalıların cesareti sayesinde Ukrayna’yı teslim alamadığını belirterek, sözlerini “Ayrıca Rusya sivillerle savaşmaya devam ediyor. Şehirlerin iç kısımlarına saldırılar düzenleniyor: Harkov’daki Gorki Parkı dün bir kez daha hasar gördü. Daha fazla silaha, daha fazla yaptırıma, daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Müttefikler anlamalı ki her bir şüphenin bize değerler ve özgürlük anlamında bir maliyeti var.” diye bitirdi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com