Vladimir Kliçko’ya tüm şampiyona kemerlerini geri verildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünya boks efsanesi Vladimir Kliçko’ya, kaybettiği Briton Tyson Fury maçı sonrasında verdiği tüm şampiyona kemerleri geri verildi.

Vladimir Kliçko'ya tüm şampiyona kemerlerini geri verildi

Hakemlerin kararı ile yenilgisi kendisine, WBA Super (Dünya Boks Birliği), IBF (Uluslararası Boks Federasyonu) ve WBO (Dünya Boks Organizasyonu) versiyonlarında Ukrayna unvanlarına mal oldu.

Boks federasyonlarının düzenlemelerine göre, dövüş sırasında, şampiyona kemerleri, dövüşün sonucu açıklanana kadar belirlenen bir kişide tutulur. 28 Kasım 2015 gecesi, dövüş bittikten sonra Tyson Fury kazanan olarak tüm “kemerleri” aldı. Ama sonrasında üç dünya boks organizasyonu da İngilizlere talimat verdi ve “kemerler” Ukraynalılara iade edildi. Federasyonların böyle sembolik bir adımı, Vladimir‘in dünya profesyonel boksuna verdiği emeğin bir çeşit onurlandırmasıydı.

Kemerler 1 Haziran’da, açılışının altıncı yıldönümünü kutlayacak olan Kiev’deki Kliçko Müzesi’nde sergilenecek.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com