Ruslar, 1 Mayıs gecesi Ukrayna’ya 18 füze fırlattı: hava savunma 15’ini düşürdü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: facebook.com/kpszsu

Ukrayna hava savunma kuvvetleri, 1 Mayıs gecesi 15 seyir füzesini imha etti. Toplamda, Rus işgalciler Ukrayna şehirlerine 18 roket fırlattı ve Kh-101/Kh-555 füzelerini de ateşlediği kaydedildi.

Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Valeriy Zalujniy, “02:30 civarında, Rus işgalciler Ukrayna’ya stratejik havacılık uçaklarından saldırdı. Olenegorsk şehrinden (Finlandiya’ya yakın) dokuz Tu-95 ve Hazar Denizi bölgesinden iki Tu-160” dedi.

Rusların Ukrayna üzerinde 18 adet Kh-101/kh-555 havadan fırlatılan seyir füzesi ateşlediğini ve Ukrayna hava savunma güçlerinin bunlardan 15 tanesini imha ettiğini kaydetti.

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey PopkaDüşman bu gece Ukrayna’ya bir toplu hava saldırısı daha gerçekleştirdi. Son 3 gün içinde ikincisini üst üste yaptı. Ön bilgilere göre füze saldırısı stratejik uçaklardan (Tu95ms tipi) gerçekleştirilmiştir. Alarm yaklaşık olarak 3 saat sürdü. Ruslar bir kez daha kapsamlı bir şekilde saldırdı – aynı zamanda seyir füzeleri ve insansız hava araçlarıyla. Ön bilgilere göre, Kiev hava sahasındaki tüm düşman füzeleri ve İHA’lar hava savunma kuvvetlerimiz tarafından imha edildi! Detaylar açıklığa kavuşturuluyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com