Ukrayna’da pandemi döneminde çoğunlukla küçük seyahat acenteleri kapandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Büyük işletmeler krizi atlatmayı başardı, ancak personeli ücretsiz izne yolladılar

Tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin çalışmaları karantina kısıtlamalarından ciddi derecede etkilenirken çok sayıda işletme kapandı, ancak bunlar çoğunlukla müşterilere yüksek indirimler sağlayarak piyasada rekabet eden “profesyonelce çalışmayan” küçük işletmeler.

Tüm Ukrayna Tur Operatörleri Birliği (BAT) Başkanı Igor Golubakha yaptığı yorumda Ukrayna’daki seyahat acentesi faaliyetlerinin ruhsatlı olmaması ve birçok işletmenin gölgede faaliyet göstermesi nedeniyle piyasayı terk eden firmaların kesin sayısının belirlenemeyeceğini belirtti.

Golubakha “Tur operatörlerine büyük indirimler sağlayarak ayakta kalan, tur operatörünün ücretinin % 0.5-1’ini kazanan ve profesyonel olmayan bir şekilde çalışan küçük işletmeler kapatıldı.” dedi.

Ona göre büyük profesyonel işletmeler “ekibi tutmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar, halen yapıyorlar ve faaliyetlerine devam ediyorlar.”

BAT başkanı “Kısmen, tabii ki masrafları kendilerine ait olmak üzere insanları izne gönderdiler, ancak bu şekilde çoğu hayatta kaldı ve çalışmaya devam ediyor.” diye ekledi.

Ayrıca, pazarın şu anda seyahat hizmetleri talebini “canlandırdığı” görüşünü de dile getiren Golubakha, şirketlerin “giderek daha farklı yönler ve yeni turlar sunmaya başladığını” belirtiyor.

Popüler destinasyonlar arasında sadece Mısır ve Türkiye değil, Maldivler, Dominik Cumhuriyeti, Hırvatistan, Bulgaristan, Karadağ ve Kıbrıs da var.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com