Ukrayna’nın borş çorbası dünyanın en lezzetli çorbaları arasında seçildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

CNN Travel dünyanın en iyi çorbaları sıralamasını derledi. İlk 20’ye Ukrayna’nın borş çorbası ile Türkiye’den yayla çorbası da girdi.

CNN Travel yazarlarının üçüncü sıraya yerleştirdiği Ukrayna’nın meşhur pancar çorbasının önünde Vietnam’ın dana pho ve Nijerya’nın banga çorbası yer aldı. Yayla çorbası ise 20. sırada yer aldı.

“Ukrayna’da ve Doğu Avrupa’da çok sevilen parlak kırmızı çorba suyunda yüzen bir parça yumuşak pancar. Genellikle bir kaşık ekşi krema ile tatlandırılan pancar çorbası, pancar çorbasından başka bir şey değildir. Kvas’tan keskin bir tat alır. Sütle fermente edilmiş pancar suyu, başka bir bölgesel spesiyalite.” diye not edildi.

Borş çorbası için zaman zaman Rus mutfağına ait bir yemek denilse bile, bu iddia ağır bir şekilde tartışılmaktadır.

TOP-20’de Gürcü harço çorbası, Nijeryalı banga çorbası, Vietnamlı pho bo, Fransız buyabes, Portekizli caldo verde, Mağrib bölgesinden frik çorbası, Perulu chupe de camarones, İspanyol gazpacho, Batı Afrika’dan fıstık çorbası, Amerika’dan bamya, Fas’tan hari, Myanmar’dan mohinga, Meksikalı Menudo, Brezilyalı Mocheca de Camarau, Endonezyalı Soto Ayam, Taylandlı Tom Yam, Japon Ramen ve Türkiye’den Yayla Çorbası bulunmaktadır.

Fransa’daki Ukrayna Büyükelçiliği Michelin restoran derecelendirme temsilcilerine pancar çorbasının bir Rus değil, bir Ukrayna yemeği olduğunu belirttiklerini hatırlamak gerekir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com