Sağlık Bakanlığı Paskalya’dan sonra COVID-19’un patlak vermesinden korkuyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Lyaşko Paskalya’daki kiliselere yapılacak ziyaretlerin COVID-19 salgınını, karantina uygulaması ile elde edilen tüm kazanımları kaybettirebilir diyerek Ukraynalıların Paskalya kutlamalarını karantina kurallarını ihlal etmeden evde yapmaya çağırdı.

Sağlık Bakanlığı kutlamalar ile alakalı olarak Kiliseler Konseyi ile bir toplantı yaptığını ve tüm kilise liderleri ile kitlesel kalabalıktan kaçınmak için mümkün olan her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.

Lyaşko “Elimizdeki veriler kiliselerde çok fazla ihlal olmadığını söylüyor. Cemaatin kiliselere girmesine izin verildiğinde izole ihlalleri vardı, ancak çoğu durumda Ukraynalılar kiliselerin yakınında toplanmaktadır. Bu durumda bile yakın temas olmakta ve bu da COVID-19 insidansında bir artışa yol açabilir.” dedi.

Paskalya sonrası salgının durumu ile ilgili olarak konuşan Lyaşko “24 Nisan, bu tarihte durumu daha net göreceğiz. Bu ise Paskalya’dan sadece 5-7 gün sonra, bu kutlamalar sonrasın bir artış olup olmadığını göreceğiz. Polis ya da epidemiyologlardan kiliseleri kapatmak için herhangi bir baskı olmayacak. Halkın bilincine güveniyoruz.” dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Lyaşko, ülke nüfusunun % 10’unun koronavirüs ile hastalanması durumunda sağlık sisteminin çökeceğini belirtmişti.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com