Ukrayna Ordusu Avrupa’nın En Güçlü 10 Ordusu Arasında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın silahlı kuvvetleri, Amerikan haber sitesi Business Insider’e göre Avrupa’nın en güçlü on orudusundan biri haline geldi.
 
Derginin internet sitesinde yayınlanan haberinee göre Ukrayna ordusu sıralamada onuncu sırada yer alıyor. Analistlere göre, Ukrayna’nın savunma bütçesi 4,88 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Ukrayna ordusu 1.182 milyon askeri personel, 2.214 muharebe tankı, 39 savaş uçağı dahil 240 askeri uçak ve 25 deniz varlığından oluşmaktadır.

Aynı zamanda, Rus ordusu, Avrupa’nın en güçlü ordusu. İlk üçte ayrıca Fransa ve İngiltere de var. Türkiye dördüncü, ardından Almanya, İtalya, İspanya, Polonya ve Yunanistan geliyor

Belçika sıralamada sonuncu, yani 25. sırada.

Coğrafya, lojistik yetenekler, doğal kaynaklar, endüstriyel kapasite, silah ve varlık çeşitliliği, ulusal kalkınma ve insan gücü gibi faktörler, derecelendirmeyi için dikkate alınmıştır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com