Zelenskiy ve Putin’in Türkiye’de de buluşması olası ihtimallerden birisi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Vladimir Zelenskiy ile Vladimir Putin arasında ikili bir görüşme olması için, çeşitli ülkelerdeki birkaç potansiyel ülkenin eşzamanlı olarak Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından değerlendirildiği söylendi.

Bu tarz toplantı organizasyonuna aşina olan bir kaynak Interfax’a yaptığı bir yorumda “Birkaç yer düşünülüyor. Farklı ülkeler kendi ülkelerini sunuyor, çünkü dünya Donbass’taki çatışmayı çözmekle ilgileniyor. Şu anda Avusturya’daki Viyana hakkında özel olarak söyleyemem, ancak İsrail ve Türkiye de olası çözümler olarak görülüyor.” dedi.

29 Nisan’da basın, Ukrayna tarafının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘e Kudüs veya Viyana’da görüşme yapma teklifinde bulunduğunu bildirdi.

28 Nisan’da İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği röportajda Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Vatikan’ın Rusya Devlet Başkanı ile ikili görüşmeler için en iyi yer olabileceğini öne sürerek “Vatikan gerçekten barış diyalogları için ideal bir yerdir. Papalık, tarafsız olduğu ve çatışmanın tüm taraflarına ilham vermesi ve barışçıl bir geleceğin inşası için her zaman etkili bir arabulucu rolünü oynayan küresel bir ahlaki otoritedir.” dedi.

Daha sonra Rusya Federasyonu Başkanlık basın sekreteri Dmitriy Peskov,Rusya tarafı henüz Ukrayna Cumhurbaşkanı Başkanı Vladimir Zelenskiy‘den Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Vatikan’da bir görüşme yapmak için resmi bir teklif almadı.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version