SBU, Ukrayna Cumhurbaşkanı’na suikast planlayan FSB ajanlarını açığa çıkardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

SBU’nun bildirdiğine göre, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya Federasyonu FSB’nin 5. servisinin Ukrayna Cumhurbaşkanına suikast planlayan ajanlarından oluşan bir ağı açığa çıkardı. Ukrayna Devlet Güvenlik Ofisi’nin (UDO) iki albayı gözaltına alındı.

Ukrayna özel servisi Telegram kanalında yayınlanan bir mesajda, “Karşı istihbarat ve SBU müfettişleri, FSB’nin Ukrayna Devlet Başkanını ve devletin en yüksek askeri ve siyasi liderliğinin diğer temsilcilerini ortadan kaldırma planlarını boşa çıkardı.” denildi.

SBU’ya göre planlar, Devlet Güvenlik Dairesi yardımıyla Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından önceden ifşa edilen bir ajan ağı tarafından gerçekleştirildi.

Mesajda, “Faaliyetleri Moskova’dan FSB tarafından denetlenen ağda, Rusya Federasyonu’nun gizli bilgilerini ‘sızdıran’ iki UDO albayı da vardı.” ifadesine yer verildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

SBU, düşmanın aktif olarak Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’i ortadan kaldırmaya yönelik planlar geliştirdiğini belirterek “FSB ajan ağının görevlerinden biri, ordu içinde cumhurbaşkanının korumasına yakın, devlet başkanını rehin alıp daha sonra onu öldürebilecek infazcıları bulmaktı. Düşman, Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin yanı sıra, SBU başkanı Vasil Malyuk, GUR başkanı Kirill Budanov ve diğer üst düzey yetkilileri de ortadan kaldırmayı planlıyordu.” diye açıklamada bulundu.

Mesajda, Rusya’nın Paskalya’dan önce GUR’un başını tasfiye etme niyetinde olduğunu açıkladı.

Ajanların eylemleri belgelendi ve SBU tarafından gözaltına alındı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version