Ukrayna Bakanlar Kurulu, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını parlamentoya sundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu 7 Mayıs’ta, Ukrayna ile Türkiye arasındaki, önemli sayıda Ukrayna malına uygulanan gümrük vergilerinin kaldırılmasını öngören Serbest Ticaret Anlaşması’nın onaylanmasına ilişkin bir yasa tasarısını kabul etti ve Verkhovna Rada’ya sundu.

Yasa tasarısının sunulmasına ilişkin bilgi Ekonomi Bakanlığı web sitesinde yayınlandı.

Başbakan Denis Şmigal hükümet toplantısında yaptığı açıklamada, “Önemli sayıda Ukrayna ürününe, özellikle de sanayi ürünlerimizin %93’üne yönelik gümrük vergileri iptal edilecek” dedi.

Türkiye, Ukrayna’nın beş ana ticaret ortağı arasında yer alıyor.

Türkiye’nin, Ukrayna’nın beş ana ticaret ortağı arasında yer aldığını, dolayısıyla bu anlaşmanın Ukrayna iş dünyası için yeni fırsatlar yarattığını belirten Şmigal Ukraynalı girişimcilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin ihracat fırsatlarının genişletilmesi anlamına geldiğini kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

3 Şubat 2022’de Başbakan Denis Şmigal ve dönemin Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ukrayna ile Türkiye arasında her iki ülkenin hükümetleri arasında bir serbest ticaret anlaşması imzaladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version