Rusya, “İngiliz askeri hedeflerini” vurmakla tehdit etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Moskova, İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron’un sözlerinin ardından uyarıda bulunarak, İngiliz silahlarının Ukrayna tarafından Rus topraklarını vurmak için kullanılması halinde İngiliz askeri tesislerine karşılık verilebileceği belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron geçen hafta Kiev’e yaptığı bir ziyaret sırasında Reuters’e verdiği demeçte Ukrayna’nın Rusya içindeki hedefleri vurmak için Londra tarafından sağlanan silahları kullanma hakkına sahip olduğunu ve bunu yapıp yapmamanın Kiev’e bağlı olduğunu söylemişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı da, 6 Mayıs’ta İngiltere Büyükelçisi Nigel Casey’i Dışişleri’ne çağırarak Londra’ya yönelik tehditlerde bulundu.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Sergey Lavrov’un ofisi, Büyük Britanya’nın Ukrayna’daki “çatışmanın” “fiilen” tarafı haline geldiğini ve Kiev’in Rusya’yı vurmak için İngiliz silahlarını kullanma hakkını tanıdığını söyledi. Bunu “ciddi bir tırmanışın kanıtı” olarak nitelendirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Nigel Casey, İngiliz silahlarının Rusya topraklarında kullanıldığı Ukrayna saldırılarına tepkinin, Ukrayna topraklarında ve ötesindeki herhangi bir İngiliz askeri tesisi ve ekipmanı olabileceği konusunda uyarıldı” diye ekledi.

Cameron Ukrayna’nın Rusya içindeki hedefleri vurmak için Londra tarafından sağlanan silahları kullanma hakkına sahip olduğunu belirterek “tıpkı Rusya’nın İran veya Kuzey Kore’den gelen silahlarla Ukrayna’ya saldırması gibi” diye eklemişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version