La Repubblica: NATO’nun Ukrayna’daki savaşa doğrudan müdahalesi için kırmızı çizgileri

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Açık Kaynaklardan

NATO gizli ve gayri resmi olarak en az iki “kırmızı çizgi” belirlemiştir; aşılması durumunda İttifak’ın Ukrayna’daki savaşa doğrudan müdahalesi mümkündür. Şu anda İttifak birliklerinin Ukrayna’ya konuşlandırılmasını sağlayacak herhangi bir operasyonel plan bulunmuyor.

La Repubblica bunun hakkında yazıyor.

Yayında, şu anda NATO birliklerinin Ukrayna’ya gönderilmesini içerecek bir operasyonel planın bulunmadığı ve tartışılacak “kırmızı çizgiler”in yalnızca üçüncü tarafların Ukrayna’daki savaşa müdahalesi gibi acil durumlarda olası planlar olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. .

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

İlk “kırmızı çizgi”, örneğin kuzeybatı Ukrayna’da olası bir atılım durumunda üçüncü bir tarafın doğrudan veya dolaylı katılımını içerir. Yayın, “bunun Ukrayna ile Beyaz Rusya arasında bir koridor oluşturacağını” belirterek “O zaman Minsk doğrudan savaşa dahil olur. Birlikleri ve cephaneliği Moskova için hayati önem taşıyor. Ve bu durum savunmayı yalnızca Ukrayna lehine yoğunlaştırabilir” dedi.

İkinci “kırmızı çizgi” Baltık Devletlerine veya Polonya’ya yönelik askeri provokasyon veya Moldova’ya yönelik hedefli bir saldırıyı ifade ediyor.

Makalede “Bu mutlaka Odessa’ya yapılan saldırının ardından gerçekleşebilecek bir işgal değil, yalnızca Batı’nın tepkisini test etmeye yönelik bir askeri saldırıdır” denidi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version