Ukraynalı 3 GSM operatörünün Türkiye’de roaming fiyatları belirlendi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın 3 büyük mobil operatörünün tatil döneminde Türkiye için belirledikleri görüşme ve mobil internet kullanım fiyatlarını karşılaştırmalı olarak görebilirsiniz.

Türkiye’de bulunurken Ukrayna hattınızı kullanmanız halinde 3 büyük Ukraynalı mobil operatör arasında keskin bir fiyat farkı görünmemektedir.

Standart şartlara göre, Türkiye’de bir Ukraynalı operatörün hattı ile bir dakikalık konuşma maliyeti Kyivstar’da 2.5 UAH, Lifecell’de 3 UAH Vodafone’da 3.5 UAH şeklindedir.

1 megabayt mobil internet kullanım bedeli Lifecell’da 37 kopek iken, diğer operatörlerde 50 kopek şeklindedir.

Türkiye’de uluslararası dolaşımda iken görüşme ve mobil internet fiyatları

Firmalar arasındaki temel farklar, dolaşım sırasında internet ve ses paketlerinin içeriği ve fiyatıdır.

Kyivstar’da 10 dakika görüşme 25 UAH ve 100 MB internet 50 UAH;
Vodafone’da ayrıca 10 dakika görüşme 35 UAH, 100 MB internet 50 UAH;
Lifecell’de 10 dakika görüşme 30 UAH, 150 MB internet 55 UAH

Kyivstar, sınırlı seyahat döneminde bile uluslararası dolaşımda mobil internet kullanımında bir artış kaydetti. Geçen yılın ilk dört ayına göre bu rakam bu yılın Ocak-Nisan döneminde % 10 arttı.

Vodafone, koronavirüs salgını nedeniyle dolaşım gelirlerinde neredeyse yarı yarıya düşüş bildirdi. Yani, 2020 yılında, bu tür hizmetlerden elde edilen gelir 414.3 milyon UAH, bir yıl önce ise 711.2 milyon UAH olarak gerçekleşti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version