Ukrayna’da aşısız doktorlar ve kamu işçileri, 31 Ocak’tan itibaren işten uzaklaştırılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da 31 Ocak’ta Sağlık Bakanlığı’nın 30 Kasım 2021 tarih ve 2664 sayılı kararı yürürlüğe giriyor ve COVID -19’a karşı zorunlu aşılamaya tabi olan kuruluşların listesini ve çalışan grubunu genişletiyor .

Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından bildirildiğine göre COVID-19’a karşı zorunlu aşılamaya tabi olanlar listesine yerel yönetim organları; devletin tıbbi kurumları ve hastaneleri; kamu hizmetleri, kurum ve kuruluşlarında çalışan işçiler ekleniyor.

Ukrayna’da milletvekillerinin maaşları? Zelenskiy, 2021’de ne kadar kazandı?

Sağlık Bakanlığı, 31 Ocak’a kadar en az bir doz COVID- 19 aşısı yaptırmayan kurum çalışanlarının ücretsiz olarak işten uzaklaştırılacağını hatırlattı.

Aynı zamanda bakanlık, bu şartın koronavirüs hastalığına karşı aşılara mutlak kontrendikasyonları ve bunu destekleyen tıbbi sertifikası olan kişiler için geçerli olmadığını da ekledi.

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko2021’in son haftalarında ve 2022′ nin ilk günlerinde, çoğu Avrupa ülkesinde Omicron varyantı ile enfeksiyon vakalarının sayısında bir artış kaydedildi. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı kısa süre önce, Omicron ile enfekte olan kişilerin, Delta suşu ile enfekte olanlara kıyasla hastaneye yatma riskinin %50 daha düşük olduğunu bildiren bir rapor yayınladı. Omicron ile enfekte olduğunda, iki doz aşı alan hastalar için hastaneye yatış riski %65 ve üç doz alanlar için %81 daha düşüktür. Bununla birlikte, yeni varyantın neden olduğu COVID-19 vakalarının sayısı artıyor ve bu, tıbbi sistem üzerinde önemli bir yük oluşturabilir. Bu nedenle Ukrayna’da COVID-19’a karşı aşı yapılan mesleklerin listesini genişletmeye ihtiyaç var.” dedi.

Ukrayna milletvekilleri Türkiye’de parlamentolararası resmi ziyaretlerine başladı

Ukraynalılar herhangi bir noktada veya aşı merkezinde organize veya bireysel olarak COVID -19’a karşı aşı olabilir. Ayrıntılı bir listeye vaccination.covid19.gov.ua/list adresinden ulaşılabilir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version