Ericsson ve Lifecell ortaklaşa olarak Ukrayna’da 5G’yi test edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal İletişim ve Enformasyon Düzenleme Komisyonu (NCCIR) Aralık 2019 ve Mayıs 2020 arasında Ericsson ve LifeCell tarafından 5G testlerinin yapılacağı kararının alındığını bildirdi.

Mind.ua’nn verdiği habere göre, komisyon kararını Ericsson, Genelkurmay ve Ukrayna Radyo Frekansları Merkezine iletecek.

“% 100 yabancı yatırım olan Ericcson ile LifeCell’in ortaklaşa olarak Aralık 2019 ve Mayıs 2020 dönemleri arasında 5G teknolojisi testlerini gerçekleştirmesi kararı verilmiştir. NCCIR bu süreçte zararlı parazitlere önlemek için tedbirlerin alınması ile elektromanyetik müdahale, insan ve insan sağlığı, evcil hayvanlar ile çevre üzerindeki riskini ölçümleyecektir. Komisyon, bu kararın % 100 yabancı yatırımlı iştiraki olan Ericsson, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı ve Devlet Teşebbüsü “Ukrayna Devlet Radyo Frekansları Merkezi” ne gönderileceğini” belirtti.

Bakınız: Dört mobil operatör tüm Ukrayna’yı internetle kapsayacak bir bildiri imzaladı

Ayrıca, NCCIR 5G ekipmanını test ettikten sonra sonuçları takip edecektir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version