Ukrayna’ya otomobil ithalatı üç kattan fazla arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Otomobil Üreticileri Birliği “Ukravtoprom” rakamlarına göre 2019 yılı Ocak-Haziran döneminde, Ukrayna’ya 304.6 bin adet otomobil ithal edildi. Bu araçların toplam gümrük değeri 1.686 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bu araçların 38.1 bini yeni otomobil iken 266.5 bini kullanılmış otomobillerden oluştu. Geçen yılın aynı dönemine göre ithal edilen araç sayısı ise 3.4 arttı.

Ayrıca bakınız: Yeni Otomobillere Talep Artarken Hangi Markalara Talep Oldu?

Bu dengesizlik, kullanılmış otomobillerin ithalattaki payının geçtiğimiz yılın ilk yarısında % 59’dan bu yıl % 87’ye yükselmesi nedeniyle ortaya çıkıyor. Bu dönemde en çok kullanılmış otomobil 65.5 bin ile Almanya’dan ithal edildi. 52,5 bin otomobil Litvanya, 50.8 bin otomobil ise Polonya’dan ithal edildi ve plakaları temizlendi.

Japonya, 8.5 bin araç ile yeni otomobil ithalinde hakim durumda. 4.7 bin yeni otomobil ile Romanya ve 4.2 bin otomobil ile Çin peşinden gelmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version