Erdoğan: Türkiye iki ülke arasındaki krizi bitirmek için herşeyi yapmaya hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir zirve düzenleme fikrini açıkladı. Ona göre ateşi körüklemek yerine söndürme mantığı güdülmeli.

Erdoğan “Daha önce de söylediğim gibi Türkiye iki ülke arasındaki krizi bitirmek için herşeyi yapmaya hazır. Bugünkü görüşmelerde bir kez daha Türkiye’de liderler düzeyinde bir zirveye veya teknik düzeyde görüşmelere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağımızı söyledim. Türkiye “ateşi körüklemek yerine, sıcaklığı nasıl düşürürüz” mantığıyla hareket etmektedir” dedi.

Yıllardır beklenen gerçekleşti: Ukrayna ve Türkiye, Serbest Ticaret Anlaşması’nı imzaladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasındaki ihtilafın diplomatik ve hukuki yollarla çözüleceğinden emin.

Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Kiev’de yaptığı görüşmenin ardından yaptığı ortak açıklamada, “Krizin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve uluslararası hukuk temelinde Minsk anlaşmaları çerçevesinde barışçıl diplomatik yöntemlerle çözüleceğine yürekten inanıyoruz.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version