17 Mart itibariyle Kiev’de karantina kararı alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

17 Mart’tan itibaren Ukrayna’nın başkenti Kiev’de karantina önlemleri sıkılaştırıldı

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko tarafından görüntülü bir mesajla Kiev şehir yetkilileri tarafından koronavirüs ile mücadelenin bir parçası olarak alınan karantina önlemleri anlatıldı.

Kliçko “Başkentte koronavirüsün olası yayılmasını önlemek için önlemler devam ediyor. Şehir konseyi Kiev’deki kısıtlayıcı önlemleri artırıyor. Zaman kazanmak gerekmektedir! Virüsün başkentte ve Ukrayna’da yayılma ihtimalini azaltmak gerekir! Başkentte COVID-19 virüsünün hızla yayılmasını önlemek için zamanında tedbirler çok önemlidir.” dedi.

17 Mart’tan itibaren Kiev’de mümkün olduğunca sınırlandırılacak olan faaliyetler:

  • Kiev ve Ukrayna’nın diğer yerleşimleri arasındaki insanların hareketi kısıtlanacak.
  • Vatandaşların kitlesel katılımı ile yapılan kültürel, spor, sosyal, dini ve diğer etkinlikler yapılamayacak.
  • Fast food işletmeleri, restoranlar, kafeler, barlar kapatılacak; sadece online yemek siparişini kabul edebileceklerdir.
  • Süpermarketler, hırdavatçılar ve eczaneler hariç olmak üzere tüm alışveriş merkezleri kapatılacak.
  • Benzin istasyonları, bankalar ve ATM’ler çalışmaya devam edecek.

Çalışmaları askıya alınacak olan işletme ve faaliyetler

  • Spor kompleksleri ve salonları.
  • Kamu hizmetleri kurumları.
  • SPA salonları, güzellik salonları, saunalar, masaj salonları, kuaförler, dövme salonları ve diğerleri.
  • Eğlence tesisleri: diskolar, gece kulüpleri, oyun kulüpleri.

    Kliçko’ya göre, şehir idaresi başkent sakinlerinin yaşamını ve güvenliğini sağlamak için normal olarak çalışmaya devam edecek.

Kliçko ayrıca sosyal açıdan savunmasız gruplara, özellikle yalnız yaşayan yaşlılara yiyecek ve temel ihtiyaçların sağlanacağını belirtti.

Henüz toplu taşıma araçlarının kullanımı konusunda bir sınırlama getirilmedi.

Kiev Belediye Başkanı, “Tüm toplu taşıma araçlarına günde birkaç kez dezenfektanlarla uygulama yapılmaya devam edecektir. Yolcuların metroda maske kullanmalarını istiyoruz! Bu sizin ve çevrenizdekilerin güvenliği için.” dedi

Şehir bütçesinin rezerv fonundan başkente tıbbi maske satın almak için 10 milyon grivna ayrıldığını hatırlatan Kliçko başkent için 5 bin koronavirüs hızlı testinin alındığını ve 100 bin adet daha sipariş verildiğini, tüm bu testlerin başkentteki sağlık kurumlarına gideceğini belirtti.

Kliçko “Arkadaşlar! Zor zamanlar bizi bekliyor. Ama hepsi bu durumdaki bilinçli tutumumuza bağlı. Sağlığımıza, yakınlarımızdaki insanların güvenliğine dikkat etmeliyiz! Şehir yetkilileri vatandaşlarımızı mümkün olduğunca bilgilendiriyor. Bu konuda endişeniz olmasın.” dedi ve resmi kaynaklardan bilgi almaya devam etmelerini istedi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com

Exit mobile version