Zelenskiy: Ukrayna bir fırsatlar ülkesi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin yatırımcıları Ukrayna’ya yatırım yapma fırsatını kaybetmemeye çağırdığını ve Ukrayna’nın işlerini büyütmek için önemli fırsatları olan, istikrarlı ve öngörülebilir bir pazar haline geldiğini söyledi.

Zelenskiy “Google’a inanmayan veya WhatsApp’ı küçük bir miktarla satın alma fırsatını kaybeden işadamlarını kesinlikle duydunuz. Ukrayna bir fırsatlar ülkesi. Ve bugün onlar kapınızı çalıyorlar. Ama dedikleri gibi, fırsat asla iki kere kapınızı çalmıyor. (Rusçası: шанс никогда не стучится дважды)” dedi.

Bakınız: Zelenskiy 5 devlet şirketin özelleştirme adımını attı, sırada 9 tane daha var

Zelenskiy ayrıca “yatırım menüsü” nün, yani bir dizi ikonik projenin “mıknatıs” olarak sunulduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy “Devlet, cumhurbaşkanı ve başbakan düzeyinde tam destek verecek, yolsuzluğa karşı korunacak ve devlet düzeyinde halkla ilişkiler sağlayacak. Hedefim Ukrayna’nın başarı hikayesini anlatan kitapların Japonya, Güney Kore ve Singapur yanındaki dünya kitaplıklarında görünmesi.” dedi.

Buna ek olarak, cumhurbaşkanı Ukrayna’nın uygun iklim koşullarına, uygun bir coğrafi konuma, tükenmeyen tarımsal ve endüstriyel potansiyele sahip olduğunu ve Ukraynalıların çalışkan ve yetenekli olduğunu vurguladı. “Bütün bunlar bir soruya verdiğimiz cevaplar: Neden Ukrayna’ya yatırım yapmalısınız? (Rusça: Зачем вам инвестировать в Украину?” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version