Zelenskiy: Rusya havada kontrolü kaybettiğinde savaş alanında da gücünü kaybedecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’yı hava üzerindeki kontrolden ve savaş alanındaki güçten mahrum bırakmak için Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

İsveç’in yıllık ulusal konferansı “Toplum ve Savunma”nın katılımcılarıyla çevrimiçi bir görüşme sırasında konuşan Zelenskiy’nin düşmanı hava sahasını kontrol etme ve Ukrayna mevzilerine hava saldırıları yapma yeteneğinden mahrum bırakmak için Ukrayna birliklerinin hava savunma sistemlerine sahip olması gerektiğinden bahsettiği bildirildi.

Zelenskiy “Bu, hem savaş alanında hem de ülke içindeki Ukrayna şehirlerinin korunması için yeterli değil. Birkaç gün içinde 500 ziyaret gerçekleşti. Evet, ortaklarımızın yardımıyla çoğunu geri püskürtmeyi başardık: %70’ten fazlası. Ancak bu yeterli değil. Rusya havadaki kontrolünü kaybederse savaş alanındaki tüm gücünü kaybedecek. Onların başka bir gücü yok; biz bunu görmüyoruz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Konferans katılımcılarına, Rusya’nın birliklerini güçlendirmeye devam etmesine ve “et saldırılarında” çok sayıda asker kaybetmesine rağmen şu anda cephedeki durumun oldukça istikrarlı olduğu bilgisini verdi.

Zelenskiy, İsveç’in yıllık ulusal konferansı “Toplum ve Savunma”da yaptığı konuşmada, Ukrayna’nın İsveç ile ortak silah üretimine olan ilgisini de dile getirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version