Zelenskiy: Herhangi bir barış planı Ukrayna’nın önerilerine dayanmalı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Pazar günü Berlin’de yaptığı görüşmenin ardından verdiği brifingde, Ukrayna’da barışı sağlamaya yönelik herhangi bir planın kendi önerilerine dayanacağını söyledi.

Zelenskiy Herhangi bir barış planı Ukrayna’nın önerilerine dayanacaktır. Çok farklı planlara ihtiyacımız yok. Savaş bizim topraklarımızda, bizim planımıza dayalı olmalı” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı ayrıca Şansölye Scholz’a ve Alman halkına Almanya’nın “yaşamın korunması” adını verdiği yardımları için teşekkür etti.

Harekete geçme zamanının geldiğini belirterek ”Savaşın adil bir barışla bitmesini istiyoruz” diye ekledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Almanya’nın yeni yardım paketinde yer alan her şeyin Ukrayna’nın savunmasını güçlendireceğini kaydetti. Almanya’nın, Ukrayna’ya savunma desteği için 11 milyar avro ayırdığını da belirterek “Bu, devletinizin gücünün bir tezahürüdür” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version