Volker, yolsuzluk skandalları üzerine: “Ukrayna’ya nakit vermiyoruz”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2017-2019 Ukrayna özel temsilcisi Kurt Volker, Ukraynalıların yolsuzluk sorunlarını ciddiye alması gerektiğini, ancak Ukrayna’daki durumun kontrolden çıkmadığını belirtti.

Kiev’deki Amerikan Üniversitesi’nde gazetecilerle konuşan Kurt Volker’a Ukrayna’da son zamanlarda ortaya çıkan yolsuzluk skandallarının askeri yardımı etkileyip etkilemeyeceği sorulduğunda, her ülkede yolsuzlukla ilgili sorunlar olduğunu ve Ukrayna’daki durumun en kötü olmadığını söyledi.

Amerikalı diplomat “Ukrayna’da insanlar yolsuzluk sorunlarını ciddiye almalı ve bu önemli. Yolsuzluğun kontrolden çıktığı hissine kapılıyorsanız, Ukrayna’ya bunları yolsuzluğa kaptırması sebebiyle yardım sağlayamayız, bu bir sorun olacaktır. Ancak şimdi öyle değil. Her ülkenin mücadelede, yolsuzlukla mücadelede sorunları var. Ortaya çıkarsa sorumluluk olmalı. Her ülkede var ve Ukrayna da bir istisna değil. Ukrayna’nın da öyle olduğunu düşünmüyorum. Bugün bir başka ülkeden daha kötü bir durumda değil. Uyanık olmak önemli” dedi.

Ona göre hem cumhurbaşkanı Zelenskiy hem de ABD yönetimi, “yardım seviyesini riske atmamız gereken bir duruma” düşmemeye odaklanmış durumda.

Kurt Volker şöyle diyor: “Amerikalılar, Ukrayna’nın nakit yardım almadığını anlamalı.Burada bir nokta daha var ki, en azından askeri yardım söz konusu olduğunda, bu Ukraynalı izleyiciden çok Amerikalı izleyici kitlesine yöneliktir. Ukrayna’ya nakit vermediğimizin açıkça herkes farkında olmalı. Yaptığımız şey, maliyeti hesaplamak. Ukrayna’ya sağladığımız askeri desteğin tamamı, teçhizat, mühimmat, eğitim, her şey. Biz bu maliyeti hesaplıyoruz ve bu bir dolar miktarı. Ama bu Ukrayna’ya götürülen nakit değil. Bunlar gerçek mal veya hizmetler. Ukrayna’ya sadece nakit transferi söz konusu olduğunda, buradaki yolsuzluk olasılığı son derece düşük. Bu nedenle Amerikan halkının, askeri yardımın ihtiyaç duyulan yere gittiğinden ve kullanıldığından emin olması gerekiyor.” diye özetledi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com

Exit mobile version