Ukraynalıların yarısından fazlası bu yıl tatil planlamıyor (araştırma)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Turizm Geliştirme Ajansı (GART) basın servisi Operatif Sosyoloji şirketi tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Ukraynalıların yarısından fazlasının bu yıl tatil planı yapmadığını ve dinlenmek isteyenlerin %53’ünün tatillerini Ukrayna’da geçireceğini bildirdi.

GART başkanı Maryana Oleskiv, “Önemli bir bilgi, yüksek gelirli nüfusumuzun çoğunun kendi ülkelerinde dinlenmeyi seçmesi ve Ukrayna’yı turistler için çekici olarak görmesiydi. Turizm hizmetleri ve altyapısıyla ilgili tüm nüanslara rağmen böyle bir sonuç çıktı” dedi.

Araştırmaya göre, katılımcıların %53’ü tatillerini Ukrayna’da geçirmeyi planlıyor ve sadece her on kişiden biri tatilini yurtdışında geçirmeye karar verdi. Ukrayna’da tatil yapmayı planlayanların yaklaşık %45’i tatillerini bölgelerinin dışında geçirmek isterken, geri kalanı bölge içinde seyahat etmeyi veya evde kalmayı planlıyor.

Aynı zamanda, ankete katılanların %42.2’si nadiren ülke çapında seyahat ediyor veya hiç seyahat etmiyorken, bu rakam 60 yaş ve üzeri nüfusta (%40) daha yüksek.

Oleskiv, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde de tartışılıyor: emekliler için tercihli programların tanıtılması. böylece Batı Avrupa ülkelerinden akranları gibi seyahat etme fırsatına sahip olmaları.”

İstatistiklere göre, ankete katılan Ukraynalıların neredeyse %30’u bir sonraki tatillerini sahilde geçirmeyi planlarken, %20.1’i akrabalarını veya arkadaşlarını ziyaret edecek, %13.5’i eğlence amaçlı tatile gidecek, %10.6’sı dağlara, yürüyüşe, raftinge gidecek… Ankete katılanların yaklaşık %5’i tatilini kültürel etkinlikler ve ekoturizm şeklinde yapacak.

Kültür ve Bilgi Politikaları Bakanı Aleksander Tkaçenko “Bu tür çalışmalar sektörün mevcut durumunu daha net anlamayı mümkün kılıyor. Varsayımlarla, gelişme için doğru vektörü seçmek imkansız. İstatistikler sayesinde sektörün güçlü ve zayıf yönlerini görebiliyoruz. İç turizmi artırma stratejisi için zorunlu hale gelecek bir temel oluşuyor.” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version