Ukrayna’da Çalışmak Üzere Şoför Talebi Üzerinden Dolandırıcılık Yöntemi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hem Facebook grubumuzda hem de tanıdık-tanımadık kişiler üzerinden bu soru tarafımıza çok sayıda geldi.

Kiev’de “Gorkogo, 176” adresinde yer alan Iron Mining isimli bir firma Ukrayna’da çalıştırmak üzere Türkiye’den şoför arıyor.

Daha yeni alanadı alınmış bir web sitesi açarak 2005 yılından beri hizmette olduklarını belirtmişler. Sitede 08505330361 şeklinde bir telefon numarası da vermişler.

Sözleşmelerinin bir kopyasını bize ulaştıran oldu. Gayet güzel ve inandırıcı şekilde hazırlanmış, 2 bin Euro maaş ödüyor. Herşeyi karşılıyorlar. Ancak çok net olarak bahsetmedikleri, sizin evrakları hazırlamanızdan sonra tercüme için istedikleri bir 60 Euro var. İşte dolandırıcıların sizden alacakları para bu para. Son aşamada evraklarınız tamam, şu hesaba 60 Euro karşılığı 390 Türk Lirası’nı gönderin diyecekler.  Elbette evrak hazırlama aşamasında 1000 TL’yi bulan çeşitli masrafları yaptığınız için iş bu 60 Euro’yu ödemeye gelince çok fazla önemsemeyebiliyorsunuz. Zaten eğer evrak hazırlama aşamasını geçmişseniz psikolojik olarak kendinizi hazırlamışsınız da demektir.

Internette forumları taradığımızda bu şekilde pekçok mağdur olduğu görülüyor. Hatta bu forumlara kendileri girerek yanıltmak amaçlı firma hakkında olumlu yorumlar bile yazıyorlar.

Ukrayna’da eğer şoför olarak çalıştıracak adam istiyorlarsa bunu 2 bin Euro maaş ile başka bir ülkeden kimse getirmez. Pekâla 300-400 Euro maaş ile Ukrayna’dan istediği kadar personel bulabilir.

Özetle Ukrayna’da ve Kiev’de bahsedilen adreste böyle bir firma olmayıp, bir dolandırıcılık yöntemidir. İtibar edip paranızı kaptırmayın, mevcut işinizden gücünüzden olmayın!

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com

Exit mobile version