Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Soledar’daki durum hakkında: Ruslar savunmamızı yarıp geçemezler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Donetsk bölgesi Soledar’da şiddetli çatışmalar yaşanırken Rus işgalciler Ukraynalı askerlerin savunmasını yarıp geçmeyi başaramıyorlar.

Ukrayna Silahlı Kuvvet Doğu Kuvvetler Grubu sözcüsü Sergey Çerevatiy katıldığı teleton yayınında düşmanın ana çabalarını Soledar üzerinde yoğunlaştırdığını belirtti.

Gün içinde işgalcilerin şehre 91 top saldırısı düzenlediğini belirten Çerevatiy “Ancak füze kuvvetlerimiz ve topçularımız, çabalarını mümkün olduğunca düşmanı nakavt etmeye yoğunlaştırdı. Evet, o gün içinde 100’den fazla Rus topçu ve roketlerle imha edildi. Genel olarak, Bakhmut yönündeki düşman inisiyatifi ele geçirmeye çalışıyor, çabalarına devam ediyorlar, ancak bunu başaramıyor, savunmayı aşıp arkamıza geçmeyi başaramıyorlar.” dedi.

Daha önce Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar da, şu anda en ağır çatışmaların Soledar bölgesinde yaşandığını kaydetmişt. Ruslar taarruzlarını sürdürürken, ağır kayıplar verdirilerek püskürtülüyor.

Rus propaganda kanalları ise Wagner militanlarının Soledar’ı ele geçirdiğini ve şehrin tüm bölgesini kontrol ettiğini söylemeye devam ediyorlar. Çerevatiy, işgalcilerin Soledar’ın “ele geçirilmesi” hakkındaki açıklamalarının yalan olduğunu söyleyerek. “Evet, Soledar savaşı önemlidir çünkü düşmanın bu köprübaşındaki avantajı onun yeni sınırlara – Slavyansk ve Kramatorsk – ulaşmasına izin verecektir.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com

Exit mobile version