Ukrayna, 600 gündür Rus işgaline direniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı geniş çaplı savaş 600. gününde. Ukrayna ordusu 600 gündür topraklarını Rus işgalcilerin işgaline karşı cesurca savunmayı sürdürüyor. Ukrayna bayrağını kurtarılmış bölgelere geri dikiyor ve düşmanı yok ediyor.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy “Ukrayna aşılamaz, çünkü halkımızın üstesinden gelinemez. Halk için çalışan, hayatı koruyan herkesi destekleyin ve teşekkür edin. Kurtarıcılarımız, doktorlarımız, gönüllülerimiz, polis memurlarımız, kamu hizmetlerinde çalışan işçiler, enerji çalışanlarımız, onlar olmadan hiçbir şeyin olmayacağı kişilerdir. Herkes minnettarlığı hak etmektedir. Savaş görevlerindekiler, yaralananları kurtaranlar, eğitim verenler, ekipmanı tamir eden ve savaş tugaylarımızın faaliyetlerini sağlayanlar.” diye yazdı

Ukrayna ordusuçeşitli yönlerde karşı saldırıya devam ediyor. Donetsk bölgesinde, Ukrayna birlikleri Avdeevka yakınlarında karşı saldırı düzenledi ve Bahmut’un güneyinde Kleşçievka ve Andreevka bölgesindeki dört Rus saldırısını püskürttü. Lugansk yönünde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Makeevka yakınlarındaki Rus saldırılarını püskürttü.

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı silahlı saldırısı 600’üncü gününü devirdi. Düşman, savaş hukukunu ve geleneklerini görmezden gelmeye devam ediyor; füze ve hava saldırıları düzenleyerek Kremlin’in doğasında olan terör taktiklerini kullanıyor. Çoklu fırlatma roket sistemlerinden yalnızca askerlere değil, aynı zamanda ülkenin sivil yapılarına da önemli miktarlarda saldırılar gerçekleştiriyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna ordusu, Ukrayna’nın doğusunda ve güneyinde savunma, Melitopol yönünde taarruz operasyonu ve Bahmut yönünde taarruz eylemleri gerçekleştirmeye, düşmanı yok etmeye, geçici olarak işgal edilen bölgeleri adım adım özgürleştirmeye, ulaşılan hatları sağlamlaştırmaya devam ediyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version