SBU, Kiev ve Çernigov bölgelerinde haraç kesen bir mafyayı etkisiz hale getirdi (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev ve Çernigov’da gerçekleşen eşzamanlı operasyonlar ile, SBU memurları Ukrayna’nın çeşitli bölgelerinde dördü gönüllü bir tabur üyesi olmak üzere yedi kişiyi gözaltına aldı.

İddiaya göre, örgütü üyelerinin kolluk kuvvetleriyle yozlaşmış ilişkileri bulunmaktaydı. Bunun sağladığı olanaklarla, cezai takibat ile ilgili belgeler ve ilgili kişilerle ilgili gizli bilgilere erişebiliyorlardı. Alınan bilgilere göre failler, “mağdurlardan” para almak için psikolojik baskı, şiddet tehdidi ve fiziksel gözdağı kullandı.

SBU çalışanları, suçu işlediklerinden şüphelenilen iki kişinin, Kiev bölgesinde yaşayan iki kişiden 35 bin doların gaspettikleri belirledi. Failler para almak için kurbanlardan birini kaçırarak fiziksel şiddet uygulamak suretiyle rehin alarak fidye istediler.

Emniyet güçleri, mağdurdan 8 bin doları alan şüphelileri Kiev ve Çernigov bölgelerinde gözaltına aldı.

SBU müfettişleri, gerçekleştirdikleri ondan fazla arama sırasında ateşli silahlar, mermiler, özel iletişim araçları, döviz cinsinden nakit para ve diğer yasadışı faaliyetlere dair kanıtları belgeledi.

Örgüt üyeleri, örgütsel suç, gasp, işkence ve bir kişinin kaçırılmasıyla suçlamasıyla gözaltına alındı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version