Putin, Ukrayna’ya silah tedariki devam ederse “henüz vurmadığı yerleri” füzelerle vurmakla tehdit ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın uzun menzilli füzeler alması durumunda silahlarını henüz vurulmamış hedeflere karşı kullanma sözü verdi.

Putin, “Rusya 1” TV kanalıyla yaptığı röportajda “Kiev, uzun menzilli füzeler alırsa, Rusya sonuçlar çıkaracak ve imha silahlarını henüz vurulmamış yerler üzerinde kullanacak.” dedi.

Polonya, Ukraynalı mültecilere yardım ödemesini durduruyor

Aynı zamanda Putin, Ukrayna ordusunun aynı menzile sahip benzer Sovyet tarzı sistemlerle donanmış olması sebebiyle Kiev’e Amerikan MLRS tedarikinde “yeni bir şey” olmadığını söyledi.

Rusya devlet başkanı bunu “Ukrayna askeri teçhizatının kayıpları için tazminat” olarak nitelendirdi ve iddiaya göre “özde hiçbir şeyi değiştirmez” dedi.

Operasyonel-taktik grup kuzey bölge komutanı Dmitriy Krasilnikov‘a göre, Ukrayna, piyadelerin kendisine verilen görevleri yerine getirebilmesi için Rus topçu tesislerini yok etmek için uzun menzilli tanksavar silahlarına ihtiyaç duyuyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com

Exit mobile version