Parlamento, Ukrayna için savaşan yabancılara vatandaşlık verilmesini basitleştirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü koruyan yabancılara vatandaşlık verme prosedürünü basitleştirdi.

5630 numaralı yasa tasarısı, ikinci görüşmede genel kurul toplantısında bulunan 285 milletvekili tarafından desteklendi.

Tasarı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde sözleşmeli askerlik hizmetine giren ve Ukrayna’nın ulusal güvenliğini ve savunması için Rusya Federasyonu’nun Donetsk ve Lugansk’daki silahlı saldırısını engellemek için doğrudan önlemlere dahil olan yabancılar ve vatansız kişiler tarafından Ukrayna vatandaşlığı alma prosedürünü basitleştiriyor. Buna ek olarak, yasa, Ukrayna parlamentosu tarafından saldırgan veya işgalci olarak tanınan ve siyasi nedenlerle zulme uğrayan bir devletin vatandaşları için de geçerlidir.

Ekonomi Bakanı anlattı: Ukrayna’da yağ, yumurta ve şeker fiyatları neden arttı

Rada, Ocak 2015’te Rusya Federasyonu’nun saldırgan devlet olarak tanındığı bir bildiri kabul etti.

Buna ek olarak, 5630 sayılı yasa tasarısının nihai ve geçiş hükümleri, Ukrayna vatandaşlığı alan kişilerin yabancı vatandaşlıktan çıkma beyanı sunma imkanı da sağlamaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version