NATO Genel Sekreteri: Putin, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı bir savaşı asla kazanamayacağını anlamalı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

NATO Genel Sekreteri bütün dünyanın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in barışa hazırlık işareti denebilecek hiçbir şey yapmadığını gördüğünü ve bu sebeple Rus birliklerinin savaş alanında kazanamayacağını anlaması gerektiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Alman Ramstein Hava Üssü’nde konuşmasında “Putin barış için herhangi bir hazırlık belirtisi göstermedi ve bu nedenle savaş alanında kazanamayacağını anlamalı” dedi.

Cephelerdeki durumun son haftalarda istikrara kavuştuğunu, ancak Bakhmut’ta uzun süren şiddetli çatışmaların Ukrayna’yı desteklemek için daha fazla silah sağlamanın önemini gösterdiğini kaydetti.

Stoltenberg, Ukrayna’ya daha fazla silah sağlamanın artık daha önemli olduğunu, İngiltere’nin Challenger tanklarını Ukrayna’ya gönderme kararını memnuniyetle karşılamasına rağmen, istişarelerin sürdüğünü söyleyerek bu konuda temkinli olmaya devam ediyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version