Kanada, Ukrayna ile vizesiz rejimi onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalıların göçmenlik başvuruları acilen değerlendirilecek. Bunun için Kanada, kuyruk oluşmayacak şekilde personel sayısını artıracak.

Kanada Parlamentosu çoğunluk kararıyla Ukrayna ile vize rejiminin derhal kaldırılmasını destekledi. İlgili teklif, Vatandaşlık ve Göçmenlik Daimi Komitesi tarafından başlatıldı. Komite üyeleri, elektronik seyahat izninin (eTA) hızlı bir şekilde verilmesi de dahil olmak üzere, Ukrayna’dan Kanada’ya seyahat için vizesiz bir rejimin getirilmesi çağrısında bulundu.

“Mevcut insani krizin göç akışlarını durdurmaması” için personel sayısında da artış yapılması bekleniyor.

Zelenskiy: Azerbaycan tarımsal ekim döneminde gerekli yakıtı Ukrayna’ya aktarmaya hazır

Kabul edilen belge aynı zamanda Kanada hükümetini, Ukraynalılara ve Ukrayna’da yaşayan ve savaş nedeniyle acı çeken insanlara destek vermeye çağırıyor. Göçmenlik başvuruları, diğer ülkelerin ihtiyaçlarına halel gelmeksizin acil olarak ele alınmalıdır.

Belgede, “Ukrayna’ya yönelik, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla, uluslararası hukukun açık bir ihlali olan haksız ve sebepsiz saldırıyı kınıyoruz” denildi.

Vize rejimine ilişkin kararın hükümetin yetkisinde olduğu, ancak yasa koyucuların siyasi desteklerini ifade edebilecekleri ve belirli bir konunun ele alınması talebiyle yürütme organına başvurabilecekleri unutulmamalıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version