İngiliz istihbaratı: Mühimmat kıtlığı ve lojistik sorunlar, Rusya Federasyonu’nun saldırı potansiyelini sınırlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mühimmat kıtlığı ve lojistik sorunlar, Rusya’nın Ukrayna’da büyük ölçekli kara saldırı operasyonlarına devam etme potansiyelini sınırlıyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı Twitter mesajında Rusya’nın geçen ay Dnipro Nehri’nin batı yakasından çekilmesinin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ek Rus lojistik merkezleri ve iletişim hatlarını vurma fırsatı verdiği kaydedildi.

Uydu görüntülerine göre Rusya, Ukrayna’ya yeni bir büyük saldırı hazırlıyor

İngiliz istihbaratına göre, bu tehdidin Rus lojistikçilerini demiryolu aktarma noktaları da dahil olmak üzere tedarik düğümlerini daha güneye ve doğuya taşımaya sevk etmesi muhtemel.

Rus lojistik birimlerinin, demiryollarından karayolu taşımacılığına geçerek çok zaman alan yükleme ve boşaltma işlemlerini gerçekleştirmek zorunda kalacağı belirtilerek “Rusya’nın bu lojistik sorunlarla şiddetlenen mühimmat kıtlığı, muhtemelen şu anda Rusya’nın etkili büyük ölçekli kara taarruz operasyonlarına devam etme kabiliyetini sınırlayan ana faktörlerden biri.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com

Exit mobile version