BM Genel Sekreteri, Kiev’deyken Rusya’nın Kiev’e füze saldırısında bulunmasına şaşırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

BM Genel Sekreteri António Guterres, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunduğu ve Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile görüşmesi sırasında Rus ordusunun Kiev’e düzenlediği roket saldırılarından şok olduğunu itiraf etti.

BBC’den Ben Brown adlı gazetecinin Twitter’da yaptığı bir yorumda bu konuya değinildi ve kendisine bizzat BM Genel Sekreteri’nin durumu belirttiği ifade edildi.

Mesajda ”BM Genel Sekreteri bana, kendisi Başkan Zelenskiy ile görüşmek üzere şehirdeyken Rusya’nın Kiev’e füze saldırısı düzenlemesinden dolayı şok olduğunu söyledi.Ukrayna buna ‘iğrenç bir barbarlık eylemi’ ve ‘Moskova’dan gelen bir kartpostal’ diyor” dedi.

Ukrayna Genelkurmayı cephelerdeki durumu değerlendirdi: En sıcak noktalar

28 Nisan akşamı Kiev’de Rus füzeleri sonucu on kişi yaralandı, 4’ü hastaneye sevkedildi. 25 katlı bir binada düşman bombardımanı sebebiyle yangın çıktı ve 1. ve 2. katları kısmen yıkıldı.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Federasyonu’nun Guterres ile bir araya geldiği zamanda Kiev’e bu tür füze saldırılarının Kremlin’in BM’ye karşı tutumunu gösterdiğini söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version