Blinken, Rusları “dünyanın ikinci ordusu”nu zarif bir şekilde trolledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Rus ordusunun gerçekten en güçlü ikinci ordu olduğunu; ancak tek sorunun bunun dünyada değil Ukrayna’da olması olduğunu belirtti.

Blinken, “Birçok kişi Rusya’nın dünyanın en güçlü ikinci ordusuna sahip olduğuna inanıyordu. Bugün Rusya, Ukrayna’nın en güçlü ikinci ordusuna sahip” diyerek Ukrayna ordusunun daha güçlü olduğunu kabul etti.

ABD Dışişleri Bakanı’nın açıklaması salonda bulunanlar arasında kahkahalara sebep oldu.

Blinken, Helsinki ziyareti sırasında Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın “tamamen stratejik bir başarısızlık” olduğunu belirtti. Ayrıca ABD’nin Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğine ve “geleceğin ordusunu” inşa etmesine yardım edeceğine dair güvence verdi.

Ayrıca Blinken, Ukrayna için Kiev’in Rusya’ya toprak vermeye zorlanmayacağı adil ve kalıcı bir barışı savundu Ateşkes çağrılarını reddetti.

ABD’de Ruslar nasıl trolleniyor?

  • Rusya’dan gelen tehditler artık Batı’da algılanmıyor; Putin ve yandaşlarıyla alay ediliyor.
  • G7 zirvesinin ardından düzenlenen basın toplantısında ABD lideri Joe Biden’e, Rusya’nın iddia ettiği gibi Ukrayna’ya F-16 tedarikinin devasa bir risk olup olmadığı soruldu. ABD başkanı cevap vermekten çekinmedi ve bunun Ruslar için gerçek bir risk olduğunu söyledi.
  • ABD Senatörü Lindsey Graham, Rusları daha da kızdırdı. Zelenskiy ile yaptığı görüşmede, ABD’nin Rus işgal ordusunun imhasına kârlı bir şekilde yatırım yaptığını kaydetti. İlgili açıklama Kremlin’de histeriye ve alaycı tehditlere neden oldu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version