ABD Ukrayna’ya toplamda 20’den fazla HIMARS teslim edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerika Birleşik Devletleri ve müttefikleri, toplamda 20’den fazla HIMARS sistemini Ukrayna’ya vermeyi taahhüt etti.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley tarafından 20 Temmuz’da online olarak düzenlenen Ukrayna’nın savunmasına ilişkin uluslararası temas grubunun dördüncü toplantısının sonuçlarına ilişkin bir brifingde “Bugüne kadar Ukrayna’ya 12 HIMARS teslim ettik. Bu, ABD olarak müttefiklerimizle birlikte teslim etmeyi taahhüt ettiğimiz 20’den fazla sistemin ilk bölümü. Ayrıca 200 Ukraynalıya da HIMARS konusunda eğitim verildi ve yeni katılımlarla eğitimler devam ediyor.” dedi.

ISW: Putin çoğunlukla ‘Rus olmayan’ Rusları Ukrayna’ya ölmeleri için gönderiyor

Amerikalı komutanının açıkladığına göre, ABD başkanının Ukraynalılara silah veya mühimmat sağlama yetkisini imzaladığında, ortalama olarak 48 ila 72 saat arasında gönderiliyor ve sadece bir hafta içinde cephede yerini alıyor.

Buna karşılık ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD’nin Ukrayna’ya teslim ettiği HIMARS menzilinin yaklaşık 80 kilometre olduğunu belirterek, “ve bu oldukça iyi bir gösterge” dedi.

Çarşamba günü erken saatlerde açıklama yapan Austin, ABD’den Ukrayna’ya yapılacak bir sonraki askeri yardım paketinin, teslim edilen 12’ye ek olarak dört HIMARS daha içereceğini açıklamıştı.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukrayna’nın Rusya Federasyonu’nu etkili bir şekilde caydırmak için en az 50 Amerikan HIMARS ve M270 füze sistemine ihtiyacı olduğunu söylemişti.

Güncel gelişmeleri takip etmek için https://t.me/ukrhaber adresine tıklayınız…

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version