30 Ukrayna bankası kredi ödemeleri ertelemesini duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Bankası (NBU) basın servisi tarafından verilen bilgiyi göre 30 Ukrayna bankası kısmen veya tamamen kredi geri ödeme ertelemelerini başlattı. Bankaların çoğunluğu ağırlıklı olarak bireysel kredi veren bankalardır.

“Ayrıca, halka veya küçük işletmelere aktif olarak borç veren çoğu banka bu işlemi başlattı. Sadece büyük işletmelerle çalışan bankalar müşterilerle özel olarak kredi ertelemesi konusunu görüşmektedir.” denildi.

Basın hizmetinde belirtildiği gibi, bu kredi ödeme ertelemeleri affedilme değil, sadece borcun ötelenmesidir. Kredi ertelemeleri, müşterinin karantina dönemi için banka ile hesaplamalarında sadece bir gecikmedir. Bu, bankanın teklifine bağlı olarak kredinin anapara tutarının veya tahakkuk eden faizinin ödenmesi ile ilgili olabilir. Ayrıca, kredi kesintileri borç miktarını azaltmaz.

NBU, ertelemelerin ve yeniden yapılandırmaların doğrudan banka ile görüşülmesi gerektiğini de hatırlattı.

Ukrayna Merkez Bankası bankalara bir mektup göndererek koronavirüs salgını ile ilgili kısıtlayıcı önlemler nedeniyle gelir kaybeden borçlularla çalışmak için bir dizi öneriler iletmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version