1 milyondan fazla çocuk savaş nedeniyle Ukrayna’yı terk etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: REUTERS

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yayınlanan verilere göre şimdiden Rusya’nın işgali nedeniyle 1 milyondan fazla çocuk Ukrayna’yı terk etti.

UNIVEF’e göre, küçük Ukraynalıların çoğu anneleriyle birlikte Polonya, Macaristan, Slovakya, Moldova ve Romanya’ya kaçtı.

UNICEF Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Afshan Khan, “Kaçan çocukların sayısı şaşırtıcı, bu da Ukrayna’daki çocuklar ve aileler için durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. Çocuklar güvenlik arayışı içinde bildikleri her şeyi terk ediyor. Bu yürek parçalayıcı” dedi.

Ortaklarla birlikte çalışan vakıf, 20.000 çocuğa ve anneye yardım etmek için Ukrayna’nın 5 farklı bölgesindeki 22 savaştan etkilenen hastaneye tıbbi malzeme ulaştırmak için de uğraşıyor.

Ukrayna’da insani yardım ve tahliye için güvenli, hızlı ve engelsiz erişim çağrısında bulunan UNICEF yetkili Khan “İhtiyacı olan çocuklara ve ailelere yardım etmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, ancak savaş bitmeli. Barış tek sürdürülebilir çözümdür.” dedi.

Fotoğraf: REUTERS

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version