Zelensky, yabancı film yapımcılarına devlet desteği konusunda bir yasa imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı basın servisi yaptığı açıklamada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin yabancı film yapımcılarını destekleyen ve yatırımları çekip Ukrayna’nın popülerleşmesine yardımcı olacak bir yasa imzaladığını söyledi.

Verkhovna Rada, “Sinemada Bir Filmin Prodüksiyonu Konusunda Gerçekleştirilen Nitelikli Harcamaların Bir Parçasının İade Edilmesine İlişkin Devlet Sübvansiyonu” başlıklı kanunu 20 Eylül 2019’da kabul etti.

Yasada, özellikle, “Ukrayna’da film çekmenin maliyetinin % 25’inin yabancı film yapımcılarına iade edilmesi için devlet yardımı yapılmasını sağlıyor. Buna ek olarak, yabancı film yapımcıları, Ukraynalı yazarların eserlerini veya Ukrayna hakkında, özellikle de ülkemize karşı silahlı saldırganlık konusunu filmlerinde kullanırlarsa, maliyetlerin % 5’ini geri alabilirler.” denildi.

Bakınız: Zelenskiy Türkiye’nin Ukrayna ile ilişkilerinin Ruslardan daha iyi olmasını istiyor

Yasanın uygulanmasının, Ukrayna’nın yurtdışındaki olumlu imajını desteklemesi, Ukraynalı yazarları ve dünyadaki çalışmalarını popüler hale getirmesi, önde gelen Batılı üreticilerle ortak film projeleri için işbirliği yaratması bekleniyor.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com