Zelensky, “Rusya ile Tek Ortak Noktamız Sınırımız”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Başkanlığını kazanan Vladimir Zelensky, “Rusya ile Kırım meselesi ve Donbass saldırısı sonrası tek ortak noktamız sınırımız” dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki ikili ilişkiler hakkında açıklamalarda bulunan Ukrayna’nın yeni devlet başkanı Vladimir Zelensky, Moskova’ya karşı sert çıkışlarda bulundu. Zelensky, “Her vedadan sonra ‘iyi günler gelir’, bu kesin. Uzun süredir Rusya ve Ukrayna’nın daha fazla ne ortak noktası olabileceği konusu üzerine düşünüyorum. Kırım meselesi ve Donbass saldırısı sonrası ortak tek bir şeyimiz kalıyor o da 2 bin 295 kilometre 400 metre olan sınırımız” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın, Ukrayna tarafına ait bölgelerdeki tüm kontrollerinden vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Zelensky, “Ancak o şekilde Rusya ile ortak bir zemin arayışı içine girebiliriz” dedi.

Kaynak: İHA

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com