Zelensky, ısıtma sezonunun sonuna kadar fiyat arttırılmayacağına dair söz verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Halkın kullanacağı hizmet tarifeleri, ısıtma sezonunun sonuna kadar artmayacak. Dünya enerji fiyatlarındaki artışa rağmen fiyatlar sabit kalacak.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin toplantısı sırasında yaptığı açıklamada “Isıtma sezonu sonuna kadar, ısınma tarifeleri ve halkın kullandığı sıcak su tarifeleri artmayacak.” dedi.

Zelenskiy’nin belirttiğine göre piyasa değişiklikleri, dalgalanmalar, diğer devletlerin baskısına, Avrupa’da bin metreküp başına 1.000 doların üzerindeki bu korkunç fiyata rağmen tarifeler artmayacak.

Kiev’de açık pozisyonlarda ortalama maaş beklentisi 35 bin UAH oldu (araştırma)

Cumhurbaşkanına göre, Bakanlar Kurulu, Naftogaz ve Ukrayna Şehirler Birliği’nin çalışmaları sayesinde tarifeleri sabitlemek mümkün oldu.

Devlet İstatistik Servisi’ne göre, Ağustos 2021’de Ukrayna’da konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtların ortalama fiyatları geçen yılın Ağustos ayına göre %29.0 artmıştı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com