Zelenskiy’nin Konuşması: Yapacağı En Önemli İşler Nelerdir?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

20 Mayıs günü yemin ederek görevine başlayan Zelenskiy’nin konuşmasından çıkarılan ve yapacağı en önemli 5 iş hangileri?

1- En önemli görev olarak Donbas’ta ateşkesin sağlanması ve Kırım ve Donbas’ın Ukrayna’ya tamamen dönüşünün sağlanması.

“İlk görevimiz Donbas’taki ateşkes. Sizi temin ederim: kahramanlarımızın artık ölmemesi için her şeye hazırım. Ve kesinlikle zor kararlar vermekten korkmuyorum. Tereddüt etmeden, barış gelmesi için görevimi kaybetmeye bile hazırım. Ama bölgemizi kaybetmeden..”

2- Şok eden tarife artışları ve düşük ücretler. Ukraynalıların mali sorunları gözardı edilemez.

“Elbette, savaşın yanı sıra, Ukrayna’yı sefalete sürükleyen pek çok kötü durum var. Bunlar şok edici tarifeler, düşük maaşlar ve emekli aylıkları, acıtıcı fiyatlar ve var olmayan işler. Şu ana kadar yapılanlar çoğunlukla normal bir hastanede çocuğuyla birlikte hiç bulunmayanlar tarafından getirilmiş çözümlerdir. Birilerinin telaşlı hayal gücüyle inşa edilmiş ve onarılmış efsanevi Ukrayna yolları.”

3- Cumhurbaşkanı bir ikon değildir. Devletin başının bir ikon olmadığını ve devlet dairelerinde portre fotoğrafının asılmamasını söyledi.

“Resimlerimin resimleriniz olmasını istemiyorum. Çünkü Cumhurbaşkanı bir simge, bir idol değil, Cumhurbaşkanı bir portre değil. Çocuklarınızın fotoğraflarını asın ve işinizde her kararı vermeden önce onların gözlerine bakın,”

4- Zelenskiy’nin milli fikri. Milli olarak vizyonunu da ortaya koydu.

“Her ne kadar farklılıklarımız olsa bile futbolda İzlandalılar, ana toprakları savunan İsrailliler, teknolojide Japonlar, birbirleriyle mutlu yaşama kabiliyetine sahip İsviçreliler gibi olmalıyız.”

5- Kanun gereği meclisin feshi.

Cumhurbaşkanı, sekizinci toplantıdaki Verkhovna Rada’nın dağıldığını açıkladı ve yasadışı zenginleşmeyle ilgili olarak meclis dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin yasaların kabul edilmesini istedi.

“Sevgili milletvekilleri! Açılışı ilk iş günü olan Pazartesi gününde yaptınız. Bu bir artıdır: Çalışmaya hazırsınız demektir. Bu nedenle, sizlerden şu yasaları çıkartmanızı  istiyorum:

  • Parlamento dokunulmazlığının kaldırılması yasası.
    Ceza İcra İcra Yasası.
    Seçim Yasası

Ve ayrıca şu görevdekilerin görevlerinin sonlanmasını  istiyorum:

  • Ukrayna Güvenlik Hizmeti Başkanı.
    Ukrayna Başsavcısı.
    Ukrayna Savunma Bakanı.

Yapabileceğiniz herşey bu değil. Ama başlangıç ​​için yeter. İki ayınız var. Bu önemli yasa ve kararları çıkartın. Yapılacak olan erken parlamento seçimleri için iyi puanlar kazanın.”

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com