Zelenskiy’nin Ekibi Kliçko’nun Değiştirilmesini İstiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Gazeteci Orest Sokhar’a göre Cumhurbaşkanlığı ofisinin başkanı Andrey Bogdan bakanlar kurulundan Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko’nun görevden alınmasını talep ettiğini bildirdi.

Gazeteci Sohar Bogdan’ın dilekçesini yayınladı:

Dilekçede başkanlık ofisinin Anayasanın 118. maddesini dikkate alarak başkanın belediye yöneticisini görevden alma hakkı olduğunu bakanlar kuruluna önermektedir.

Bogdan ayrıca Kiev belediye yönetimi ile şehir yönetiminin birbirinden ayrılmasını da tavsiye etmektedir.

Gazetecilere göre Kiev’in yeni belediye başkanı için 2 adayın ismi öne çıkmaktadır. Biri Oligark Igor Kolomoyski’nin sahibi olduüu 1+1 medya holdingin yöneticisi Aleksandr Tkaçenko. İkincisi ise Halkın Hizmetkarı Partisi’nden 22. sırada aday gösterilen işadamı Andrey Kholodov.

Ayrıca bakınız: Zelenskiy’nin Ekibi Yerel Yönetim Sayısının 100’e Düşürülmesini İstiyor

Tkaçenko açıklamasında böyle bir konuda Zelenskiy ile görüşmediğini söylerken “Beni üzen ve beni ilgilendiren ve hakkında konuşabileceğimiz çok şey var. Ancak bunlardan ilki insani yaşam şartları, diğeri ise şehirdir. Şehri bugünkünden çok daha iyi konumda görmek istiyorum” dedi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com