Zelenskiy’nin Danışmanı: Yeni Güç Kırım Tatarları İçin Özerkliği Destekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı siyasi danışmanı Mikita Poturayev, ATR TV kanalındaki “PRIME: Muzhdabayev” programında canlı yayında yaptığı açıklamada Yeni gücün Kırım’da Kırım Tatar özerkliğinin yaratılmasını desteklediğini söyledi.

Poturayev, “Kırım Tatar halkının bunu hakettiğine inanıyorum.” dedi.

İşgal altındaki bölgelerle ilgili bir ön komite zaten Halkın Hizmetkarı Partisi’nde çalışıyor ve yakında Kırım ve Donbas ile ilgili meseleleri çözme yetkisini Ukrayna Verkhovna Rada’sındaki komitelerden biri olarak kullanacak.

Uzman “Kırım Tatar ulusal özerkliğinin yaratılması beklentisi bu alt komite düzeyinde desteklendi ve ben de şahsen destekliyorum” şeklinde açıkladı.

Poturayev’e göre, Kırım Tatar özerkliği Ukrayna’nın diplomatik konumunu güçlendirecek, işgalci iktidara baskı yapma olanaklarını genişletecek ve “Kırım’da psikolojik baskı için ana hedef” olarak Kırım Tatarlarının haklarının korunmasına izin verecek.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com