Zelenskiy’nin danışmanı: IMF, yolsuzluk ve bütçe sorunları nedeniyle Ukrayna’ya para vermiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Ukrayna’ya 2020’nin sonunda veya 2021’in başında beklenen kredi dilimini verebilir, ancak Ukrayna’daki yolsuzlukla mücadele konusunda bir takım sorunlar ve ilgili kurumların çalışmaları olduğu için fon, bu dilim için acele etmiyor.

Bu sözler Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin ekonomik konularda danışmanı Oleg Ustenko tarafından bir televizyon programında ifade edildi

Buna paralel olarak, Kiev ile IMF arasında işbirliğinde bir duraklama olmadığını kaydeden Ustenko “İşbirliğinde duraksama yok, IMF ile tüm görüşmeler sürüyor. Maliye Bakanı ve Merkez Bankası başkanı ve Başbakan sürekli iletişim halinde. Sürekli bir çalışma süreci var. Müzakerelerle ilgili her şeyi kamuoyuna açıklamak imkansız. Ama kesinlikle söyleyebiliriz ki biz duraklamadık.” dedi.

Ustenko’ya göre, Ukrayna dilimi henüz almadı, çünkü çözülmesi gereken bir takım teknik sorunlar da var. Önümüzdeki yıl için devlet bütçesiyle ilgili olanlar dahil. Bu nedenle, bütçeye ve içinde yapılan ayarlamalara çok dikkat edilmektedir.

Geçen gün Maliye Bakanı Sergey Marçenko‘nun önümüzdeki yıl hükümetin IMF’den gelecek kredinin mevcudiyetine bakılmaksızın ödemeler ve emekli maaşları seviyesini artıracağını söylediğini hatırlatacağız. Ona göre, devletin asıl görevi, IMF pahasına yatırım ve kalkınma koşulları yaratmaktır. Ama para olmadığında öncelikle gelişmeye dönük yatırımlar zarar görür.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com