Zelenskiy’den Parlamento’ya: 1 Aralık’a kadar arazi satışında moratoryumu kaldırın

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy hükümete hazırlıklıkları tamamlamasını ve 1 Aralık’a kadar parlamentonun tarım arazileri satışlarındaki moratoryumun kaldırılması yönündeki yasa tasarısını geçirmesini istedi.

Zelenskiy “Topluma şunu açıklamalıdır: kimse kimsenin toprağına el koymayacak. Bu çok önemli. Toprak reformu modeli, Ukrayna tarımını geliştirmeyi ve öncelikli olarak küçük toprak sahibinin çıkarlarını korumayı hedefliyor.” dedi.

Detay olarak Cumhurbaşkanı emirleri iletip, son tarihleri verdi ve ilgili sorumluları atadı. Bu nedenle, hükümetin 1 Ekim 2019 tarihine kadar tarım arazileriyle ilgili bir tasarı hazırlayıp meclise sunması gerekiyor. Bu işin sorumluları olarak Başbakan Aleksey Gonçaruk ve Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Tşmofiy Milovanov atandı.

Ayrıca bakınız: Ukrayna’da 2020 Yılına Kadar Tarım Arazileri Satılamayacak

Verkhovna Rada Başkanı Dmitri Razumkov ve Halkın Hizmetkarı Partisi milletvekili David Arakhamia, Tarım ve Arazi Politikası Komitesi Başkanı Mikola Solski, Rada’nın arazi piyasasına ilişkin bir yasayı kabul etmesinden ve 1 Aralık 2019 tarihine kadar arazi satışlarındaki moratoryumu kaldırmasından sorumlu olarak belirlenmiştir.

Zelenskiy ayrıca, 1 Ocak 2021 tarihine kadar devlet kadastrosundaki arsalar hakkında % 100 bilgi olunması gerektiği konusunda Gonçaruk ve Milovanov’u görevlendirdi.

Kaynak: pravda.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com