Zelenskiy’den hükümete: Metro ve şehirlerarası taşımacılığı durdurun!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy yayınladığı bir videoda, Bakanlar Kurulu’na COVID-19 salgını ile ilgili bir dizi kısıtlama getirmesi çağrısında bulundu.

Zelenskiy’e göre, hükümet 16 Mart akşamı yapacağı toplantı sonucunda 17 Mart gece yarısından itibaren kültür, alışveriş ve eğlence mekanlarını, restoranları, fitness merkezlerini ve diğer yemek, eğlence ve hizmet kuruluşlarının çalışmasının tüm Ukrayna’da yasaklamasını; metroların ve şehirlerarası taşımacılığın durdurulması kararını çıkartmasını istiyor.

Cumhurbaşkanı ayrıca Altyapı Bakanlığından şehirlerarası otobüs, tren ve uçak taşımacılığı ile şehir içi metroların durdurulmasını istiyor.

“Kentsel ulaşım taksiler ve en fazla 10 kişinin olduğu minibüsler ve yine en fazla 20 kişinin olduğu troleybüsler, otobüsler ve tramvaylarla yapılabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı’na göre, 16 Mart itibariyle Ukrayna’da 79 koronavirüslü şüpheli kişi test edildi ve bunların beşi pozitif çıktı.

Zelenskiy’nin konuşmasındaki diğer unsurlar:

Maliye Bakanlığı’na salgın etkilerinin üstesinden gelmek için Ukrayna’ya mali destek sağlama konusunda Uluslararası Para Fonu ve diğer uluslararası ortaklarla görüşmesi talimatını verdi.

Emekli maaşı 5 bin UAH’dan az olan emekliler için, 1,000 UAH ek ödeme teklifini iletti.

Devlet tarafından belirlenmiş bir liste ile gıda maddelerinin ihracatını kısıtlama getirilmesini istedi.

COVID-19 vakalarının tespit edildiği Çernovtsi ve Jitomir bölgelerinde 17 Mart’tan itibaren olağanüstü halin uygulamaya konulmasını istedi.

Aynı zamanda Zelenskiy, Verkhovna Rada’yı çalışmalarına devam etmeye çağırdı ve milletvekillerine seslendi:

“Şimdi, küresel bir pandemi ve küresel mali bir kriz tehdidi altındayız. Ukrayna Parlamentosu ekonomi için hayati olan yasaları geçirmek zorundadır. Vergi, toprak, iş dünyası reformlarını uygulamalı. Ukrayna Başsavcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanlarını atamalıdır. Hızlı reformlar ekonomi için bir ambulanstır.” dedi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com