Zelenskiy’den Biden’e: Ukrayna neden hala NATO’da değil?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskit, Rusya ile çatışmada Biden liderliğindeki ABD’den yardım ve Ukrayna’nın NATO’ya katılımı konusunda yardım istiyor.

Zelenskiy Nato

Vladimir Zelensky görüşme “Axios” ile yaptığı bir röportajda Rusya ile Ukrayna arasından yaşanan durumlar nedeniyle ABD’nin yeni başkanı Biden’e seslenerek Biden’e “karşılaştığı tüm zorluklarda başarı” diledi.

Ukrayna ve ABD’nin “yeni bir aşamaya geçmesi ve yeni bir yola girmesi” dileğini dile getirdi.

Zelenskiy “Ukrayna’nın doğusunda savaş devam ediyor, Rusya Federasyonu’nun saldırısı sürüyor, Kırım’ın ilhakı. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri’nin ve özellikle Ukrayna’yı çok iyi tanıyan Başkan Biden’in gerçekten trajik durumdan kurtulmamız için yardım etmesini istiyorum…

Her şey için minnettarız. Ama biz Ukraynalılar ve Ukrayna, ittifakın eşit üyesi, NATO’nun eşit üyesi olmak istiyorsak … Bu en önemli güvenlik konularından birisi, Başkan Biden’ın bahsettiği güvenlik. Bu durumda çok basit bir sorum var: Sayın Başkan, neden hala NATO’da değiliz?” dedi.

Vladimir Zelensky, Joe Biden‘ın göreve başlamasından üç gün sonra Amerikan medyası “Axios” a röportaj verdi. 15 dakikalık röportaj HBO platformlarında yayınlandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com