Zelenskiy’den AB’ye 600 milyon euro karşılığında makro-mali yardıma teşekkür

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği’ne, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Valdis Dombrovskis’e Ukrayna’ya makro-mali yardım sağladıkları için teşekkür etti.

Zelenskiy Twitter hesabından yaptığı açıklamada ” Ortaklarımıza Ukrayna’ya 600 milyon euro tutarında makro-mali yardım sağladığı için minnettarım. Bu, ekonomik istikrar ve Ukrayna’daki reformların ilerlemesi için önemli bir destek işaretidir.” diye yazdı.

Buna karşılık, Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal da Dombrovskis ve Avrupa Komisyonu’na sağlanan dilimler için teşekkür etti.

Şmigal Twitter’da , “Ukrayna, Avrupa Birliği’nin desteğini çok takdir ediyor… Bu, Covid-19 salgınının zor zamanlarında Ukrayna’nın makro-finansal istikrarını güçlendirecek.” şeklinde yazdı.

Bildirildiği üzere Avrupa Komisyonu, COVID-19 ile ilgili makro-mali yardım programının bir parçası olarak Avrupa Birliği adına Ukrayna’ya 600 milyon euro ödedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com