Zelenskiy Yasadışı Varlıklara El Koyma Niyetinde

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

24 Temmuz Çarşamba günü, Yolsuzlukla Mücadele Politikası Ulusal Konsey üyesi olan Anastasia Krasnoselskaya, yolsuzlukla mücadelenin bir parçası olarak yasadışı varlıklara “kamu için el koyma” denilen bir girişimin başlatılması gerektiğini duyurdu.

Finance.ua’nın haberine göre, memurların yasadışı varlıklarına el koyma için kanunun çıkarılması, Ukrayna meclisinin IX toplantısında kabul edeceği ilk kararlardan biri olmalı.

Krasnosilskaya “Öncelikli girişimler arasında yolsuzlukla mücadele mahkemesinin yolsuzlukla mücadele davalarına odaklanması ihtiyacı var. Örneğin, Devlet Mali Hizmeti eski başkanı vb. Bu nedenle, her şeyden önce yolsuzlukla mücadele mahkemesinin yolsuzlukla mücadele davalarına odaklanması gerekiyor.” dedi.

Ulusal Konsey, yasadışı varlıklara el konulması kanunun getirilmesine ek olarak, Ulusal Yolsuzluğun Önlenmesi Ajansını yeniden harekete geçirmek, 2019-2023 yılları için Yolsuzlukla Mücadele Stratejisi geliştirmek istiyor.

Krasnoselskaya, “Geçen hafta bir araya gelen Yolsuzlukla Mücadele Politikaları Ulusal Konseyinin yolsuzlukla mücadele stratejisini bu yılın sonundan önce tamamlamasının önceliklerden biri olarak belirlediğini size söyleyebilirim” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com